Projecte Centre Raimon Activitats Culturals

Reactivem Xàtiva 2020—2023

Raimon i Annalisa han llegat el seu patrimoni material i artístic a la ciutat de Xàtiva. Amb la finalitat de gestionar aquest valuós patrimoni, s’ha constituït la fundació que porta el seu nom i en la qual s’integren la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i l’Ajuntament de Xàtiva, a més dels propis patrons que representaran al cantautor.

Aquesta fundació tindrà seu a Xàtiva i s’ubicarà al futur Centre Raimon i Annalisa d’Activitats Culturals (CRAC). La creació d’aquest centre comporta la rehabilitació integral de la part monumental del Reial Convent de Santa Clara, recuperant un element cabdal del patrimoni històric xativí i convertint-se en un focus d’activitat cultural i turística que dinamitzarà el nucli històric de la ciutat.

Amb una inversió prevista que s’acosta als 8 milions d’euros, el CRAC tindrà un auditori apte per a la representació musical de xicotet format i la celebració de conferències i altres activitats formatives (200-300 localitats), una sala d’assaig amb condicionament acústic, un espai expositiu permanent per exhibir les principals obres de la col·lecció de la Fundació, un altres espai expositiu modular per al desenvolupament de la programació cultural de la Fundació, un arxiu per als fons bibliogràfics de l’artista i les donacions, un Centre de Documentació que custodiarà la correspondència, els manuscrits i les imatges relacionades amb la vida i obra de Raimon; una cafeteria o restaurant, una botiga/llibreria, despatxos i zona d’administració i una sala de lectura/treball. Els arquitectes autors del projecte del CRAC són Ramón Esteve i Carlos Campos. Actualment estan duent-se a terme els preceptius treballs d’arqueologia.

Altres inversions d'aquest període
×

Si vols estar connectat només has de seguir els següents passos:

1. Agrega a la teua llista de contactes el número 617 999 157
2. Envia un missatge de Whatsapp amb la paraula ALTA Nom DNI a aquest telèfon

Totes les persones que realitzen aquesta acció, accepten la política de privacitat d'aquest Ajuntament. Es tracta d'un servei d'alertes en el qual no es contesten les interaccions i missatges que envien els usuaris.

×