Ajudes Parèntesi Pla Resisitir

PlanResistir_web_Xàtiva_

509.653,53€ en ajudes a les microempreses i les persones autònomes l’activitat de les quals s’ha vist afectada per la pandèmia provocada per la Covid-19. En aquesta segona fase s’han inclòs les societats civils amb personalitat jurídica pròpia.

Els sectors als que van dirigides les ajudes d’aquesta segona fase són els mateixos que en la primera més els de comerç al detall de mobles, joguets, cosmètics, flors, animals de companyia; perruqueries, acadèmies esportives, culturals i d’altres tipus.

A l’annex de les bases apareix el llistats dels CNAEs que poden optar a aquestes ajudes, així com el tipus de despeses subvencionables.

Bons comerç local

Ilustraciones_web_Xàtiva_Mesa de trabajo 1 copia 23

L’Ajuntament de Xàtiva posa en marxa la 4a fase dels bons de comerç local. En aquesta nova edició, es posaran en circulació bons per un valor total de 500.000€ que només es podran invertir en els comerços de la nostra ciutat.

Si tens un comerç i vols formar part d’aquesta edició, tan sols has d’emplenar el formulari que trobaràs al botó de baix i adjuntar la declaració responsable que podràs descarregar ací.

El termini d’inscripció comprén del 23 de novembre fins el 4 de desembre de 2022.

Ajudes a la hostalería i centres esportius

OKIlustraciones_Inversiones_Xàtiva_hostaleria

400.000 € en ajudes directes d’emergència per als negocis que han suspés la seua activitat pel tancament perimetral. Aquestes ajudes estan destinades per fer front a les despeses corrents i als lloguers.

Ajuda mínima 1000€, màxima 2000€.

Ajudes al sector de les falles

OKIlustraciones_Inversiones_Xàtiva_fallas

20.000 € en ajudes  per a artistes fallers, indumentaristes i pirotècnics afectats per la cancel·lació de les festes. Amb aquesta ajuda es pretén mitigar la falta d’ activitat econòmica dels professionals del món faller.

Ajudes comisions falleres

OKIlustraciones_Inversiones_Xàtiva_Mesa de trabajo 1 copia 31

19.000€ en ajudes a les comisions falleres de Xàtiva. Fins a 1.000 euros per comissió per cobrir despeses de manteniment de casals.

Pla d'integració

Ilustraciones_web_Xàtiva_Mesa de trabajo 1 copia 24

500.000 € per al programa d’integració, gestionat des de l’àrea de Benestar Social. El programa va dirigit a col·lectius específics amb necessitats especials: dones en grups d’edat amb baixes taxes d’ocupabilitat, usuaris i usuàries habituals de serveis socials i persones vulnerables econòmica i socialment a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19. 60 persones contractades directament durant un any. La selecció de participants comptarà amb un informe de l’equip social base de l’Ajuntament de Xàtiva.

Ajudes a la contractació de persones aturades

OKIlustraciones_Inversiones_Xàtiva_Mesa de trabajo 1 copia 25

300.000 € per a ajudes a la contractació de persones aturades. L’emergència sanitària ha afectat especialment a les empreses i treballadors de Xàtiva. Moltes s’han vist obligades a suspendre l’activitat. Aquesta suspensió d’activitat empresarial implica conseqüentment la disminució de l’ocupació a la ciutat. Per això es plantegen mesures per afavorir a les persones aturades i a les empreses mitjançant distints programes d’ajudes a la contractació.

Adquisició de productes de protecció

Ilustraciones_web_Xàtiva_Mesa de trabajo 1 copia 26

300.000 € en ajudes directes a persones autònomes o empreses, amb domicili fiscal a Xàtiva, amb 10 o menys treballadors i un volum de negoci anual no superior a 2 milions d’euros. La quantia de l’ajuda ascendirà al 50% de les factures presentades, amb una quantitat màxima de 500 € per als beneficiaris que hagen tingut despeses per l’adquisició de material de protecció, per desenvolupar la seua activitat, amb mesures per a la prevenció de contagis de la COVID-19, de les persones treballadores i de la clientela.

Ajudes directes, comerç, persones autònomes i pimes

Ilustraciones_web_Xàtiva_Mesa de trabajo 1 copia 20

1 milió € per a ajudes directes al comerç, a persones autònomes i a pimes de 10 o menys treballadors, amb domicili fiscal a Xàtiva i amb un volum de negoci anual no superior a 2 milions €.

La quantia de l’ajuda ascendirà a  un màxim de 1.181 € per a les activitats que es desenvolupen en un local en règim d’arrendament i a 500 € per a la resta. També s’abonarà el 50% del cost del rebut per la taxa de recollida de fem, de les categories B, C i D de l’exercici 2019, sempre que els subjectes passius tinguen la condició de beneficiaris.

Podran beneficiar-se d’aquestes ajudes quan l’activitat haja estat suspesa a conseqüència de les mesures establertes durant l’estat d’alarma, quan no s’haja compensat mitjançant un increment de la facturació de comerç per Internet, per la prestació del servei a distància o online o el lliurament a domicili i sempre que l’activitat s’haja iniciat amb anterioritat al 14 de març de 2020

Ajudes per a allotjaments turístics

Ilustraciones_web_Xàtiva_Mesa de trabajo 1 copia 29

32.000 € en ajudes directes per als allotjaments turístics de Xàtiva, ja siguen hotels, cases rurals, pensions, apartaments turístics, albergs o càmping, compatibles amb les ajudes per a persones autònomes i pimes del Pla Reactivem Xàtiva, amb la finalitat d’atorgar liquiditat per a contribuir al manteniment de la seua activitat i ocupació, tractant de pal·liar la reducció d’ingressos i facilitar-los el compliment de les seues obligacions empresarials.

×

Si vols estar connectat només has de seguir els següents passos:

1. Agrega a la teua llista de contactes el número 617 999 157

2. Envia un missatge de Whatsapp amb la paraula ALTA Nom DNI a aquest telèfon

* Totes les persones que realitzen aquesta acció, accepten la política de privacitat d'aquest Ajuntament. Es tracta d'un servei d'alertes en el qual no es contesten les interaccions i missatges que envien els usuaris

× Vols estar informat del que ocorre a Xàtiva?